UZMAN PSİKOLOG, SOMATİK PSİKOTERAPİST

MINDFULNESS BASED PSYCHOTHERAPY

1970 doğumlu Gamze Bilgişin, Saint-Michel Lisesi ve Lesley University Psychology Bölümü BA eğitimlerinin ardından Santa Barbara Graduate Institute’da (bugünkü adıyla Chicago School of Professional Psychology) Klinik Psikoloji ve Psikosomatik Psikoloji eğitimlerini tamamlamıştır.

Pat Ogden tarafından geliştirilen Sensorimotor Psychotherapy dalında 3 senelik travma ve bağlanma konularında özel uzmanlık sertifikaları almıştır.

Psiko-spiritüel bir yönelim olan A.H. Almaas’ın Diamond Approach isimli iç dünya araştırması ve Sufi bakış açısıyla desteklenmiş psikoterapi eğitimlerini Essence Work çatısı altında İtalya’da tamamlamıştır.

Kişisel, çift ve grup terapileri becerilerini Sanat Terapisi, Gestalt Terapi, Psikodinamik Yaklaşım, Beden Terapisi, Bağlanma Terapisi, Duygulanım Regülasyonu, Psikosomatik Travma Terapisi ve Hakomi Metodu çalışmalarını entegre ettiği kendine has eklektik bir terapi yaklaşımı ile sunmaktadır.

Mesleki gelişimine farkındalık geliştirici (mindfulness based psychotherapy), somatik bakış açılı, meditasyon ve yoga felsefesinin de dahil olduğu güncel eğitimlerle devam etmektedir.

Fide Danışmanlık Merkezi ve Niagara Wellness’deki çalışmalarından önce, Küre Yaşam Merkezi, Ağaçlı Çocuk Evi, Gazi Mahallesi Sosyal İl Müdürlüğü, Balıklı Rum Hastanesi’nde psikoterapist, süpervizör, grup lideri, merkez yöneticisi ve aile danışmanı olarak çeşitli görevlerde bulunmuştur.

Anksiyete bozuklukları, bağımlılık, depresyon, ilişki problemleri, travma ve travma sonrası semptomlar, gelişim problemleri, aile sorunları, boşanma ve yas süreci konularında terapi deneyimleri bulunmaktadır. Psiko-sosyal alanlardaki merakını ve araştırmalarını, davet edildiği organizasyonlarda sunum olarak paylaşmaktadır.

Terapi hizmetlerinin dışında Kripalu Yoga Merkezi’nde (Massachusetts, US) eğitimini aldığı özel bir yoga-dans füzyonu olan LYYD isimli grup çalışmasını kişisel gelişim ve rahatlama amaçlarıyla ilgilenenlere sunmaktadır. Bu çalışma yoga asanaları ve kolay dans figürleri eşliğinde çakraları açmak ve beden-ruh bütünlüğünü desteklemek amacıyla kullanılmaktadır.

 
Yaban Kazları
 
İyi olmak zorunda değilsin.  
Dizlerinin üstünde yürümen gerekmez  
çölde yüz mil, tövbe ederek.  
Yalnızca içindeki uysal hayvanın  
sevdiği şeyi sevmesine izin ver yeter.  
Bana çaresizliğini anlat, kendininkini, ben de sana benimkini anlatacağım.  
O esnada dünya dönmeye devam eder.  
O esnada güneş ve yağmurun berrak damlaları  
kırlarda, çayırlarda ve derin ağaçlarda,  
dağlarda ve nehirlerde gezinir.  
O esnada  yaban kazları parlak mavi semalarda,  
yeniden evin yolunu tutar.  
Kim olduğun, ne kadar yalnız olduğun farketmez,  
dünya senin hayal gücüne sunar kendisini,  
sana aynı yaban kazları gibi seslenir, kulakları tırmalarcasına ve heyecanla—  
defalarca duyurur sana yerini  
şeylerin ailesindeki.  
— Mary Oliver
PHOTO-2020-05-03-14-13-36.jpg