When I had nothing to lose, I had everything. When I stopped being who I am, I found myself.

— RUMI

 
Untitled design (3).png

TAMAMLAYICI TIP/ ENERJİ TIBBI

FUNCTIONAL MEDICINE HEALTH COACH

HEARTMATH PRACTITIONER

ACMOS BIOENERGETICS

KURUCU / EĞİTMEN

Enerji Tıbbı’na ilgim 2002 yılında hamileliğim sırasında başladı. 2004 yılından beri bu konuda kendimi eğitmeye halen devam etmekteyim. O yıllardan beri vizyonum Enerji Tıbbı prensiplerinin medikal alanda tamamlayıcı olarak kullanılması idi.

Bu amaçtan yola çıkarak son 15 yıldır Dünyanın farklı yerlerinde eğitimlerimi devam ettirdim. Aynı zamanda yine dünyanın bir çok köşesinde eğitimler verme şansım oldu. (ABD, Avustralya, Yeni Zelanda, İtalya, İspanya, Mallorca, İsrail)

2008 yılında Paris Academy of Quantum Medicine ACMOS Method of Bioenergetics eğitimimi tamamladıktan sonra kendi merkezimi kurup danışanlarımla özellikle Biofeedback konusunda çalışmaya başladım. Benimle aynı niyeti paylaşan, daha bilinçli bir yaşam yaratmayı ilke edinen bir topluluk ve bir HUB (faaliyet merkezi) oluşturmuş oldum ve dünyanın her yerinden terapist ve eğitimciler misafir ettim.

2011 yılında sevgili ortağın Sintia Mazon ile birlikte yıllarca hayalini kurduğumuz Niagara Wellness’ı hayata geçirdik. Kısa süre sonra Steve Comer’in Niagara'ya katılmasıyla YOUniversity School for Self Awareness’ı kurduk ve 2013 yılında eğitimlerimize başladık.

YOUniversity Corporate Wellness Program ile Vodafon, Google, YPO gibi kurumlara Bilinçli bir kurum kültürü yaratmak, iş yerinde stresle başa çıkma yöntemleri uygulamak ile ilgili kurumsal eğitimler vermeye devam ediyoruz.

Tutkum, insan potansiyelini her boyutuyla öğrenip, danışanlarıma kendilerini güvende hissedecekleri, fiziksel, duygusal ve zihinsel dengesizliklerin köküne inebileceğimiz bir alan yaratmaktır. Bunu sağlamak için Fonksiyonel Tıp Prensipleri, Enerji Psikolojisi, Bio-feedback, Titreşim Tıbbı, Mindfulness yöntemleri en çok kullandıklarımdır.

2011 yılında Holistik Beslenme ve Bilnçli Mutfak Yaratma workshoplarıma başladım ve hala büyük bir keyifle bu konuda eğitim vermeye devam ediyorum.

2016’ da FONKSİYONEL TIP hayatıma girdi. Niagara’da işbirliği yaptığımız kıymetli doktorlar sayesinde danışanlarımıza Genom Koçluğu, Genetik test, Nutrigenomik, Amino Asit Analizleri gibi konularda hizmet alma fırsatı getirdik ve ben konularda vaka analizleri ile birlikte kendimi yeni bir eğitim sahasında buldum.

2017 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ne yerleştikten sonra IFM ve FMCA tarafından verilen Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçluğu Eğitimimi bitirdim.

Mesleğimde yeni geldiğim nokta Tamalayıcı Tıp, Bio-feedback, Titreşim Tıbbı ve Pozitif Psikoloji yaklaşımlarını Fonksiyonel Tıp Prensiplerine entegre etmektir.Bu şekilde danışanlarımla birlikte bütünsel olarak her boyutu ele alabiliyoruz. Bununla ilgili Florida’da bir Fonksiyonel Tıp Kliniğinde çalışmalar yapmaktayım.

EĞİTİMLERİMDEN BAZILARI

HEARTMATH INSTITUTE - Clinical Training for Healthcare Proffesionals

INSTITUTE OF FUNCTIONAL MEDICINE with FM Coaching Academy- Functional Medicine Health Coach Certification

FUNCTIONAL NUTRITION

NUTRIGENOMICS- Nutrigenomics Institute

METHYLATION- Seeking Health Institute

HOLİSTIC NUTRITION - Mind and Body Institute

RAW Nutrition/ Superfoods- David Wolfe

ACMOS Method / Biofeedback -Paris Academy of Quantum Medicine

PERMACULTURE- Penny Livingston

Mindfulness Training

Enerji Tıbbı - Donna Eden

Brennan Healing Science

Transformational Breathing

Art of Living

NIA - Sensory Based Movement Practice (White Belt)

5 Rhythms- Esselen Institute CA

Bunun yanında Psiko-somatik yöntemler, Metafizik öğretiler, Sufism, Şifa Sanatları, Meditasyon, Bitki Tıbbı, Bilinçli ebeveynlik, Bilinçaltı ile çalışma teknikleri, Aile konstelasyonu gibi konularında sayısız eğitime katıldım ve katılmaya devam ediyorum.

Sevgili iş ortağım ve mentorum Steve Comer ile evliyim. Ömer, Izabela ve Isaia adında üç genç evladın büyümesine tanıklık ediyoruz ve India adında dört ayaklı çok güzel bir kıza sahibiz. Şu anda ABD’nin Florida Eyaletinde ikamet ediyoruz.

Yolculuğumun kahramanı oğlum Ömer için bilinçli bir ebeveyn olmak en büyük yaşam gayem..

VERDİĞİM EĞİTİMLER/ Workshop Başlıkları

Conscious Living Lab- Bilinçli bir yaşam tarzı yaratmak için formüller

WELLNESS KITCHEN - Fonksiyonel beslenme ve bilinçli mutfak yaratmak

FUNCTIONAL WELLNESS- Fonksiyonel Tıp Perspektifinden kendimize iyi bakma sanatı

EMOTIONS and HORMONES - Hormonlarımızla Duygularımızın ilişkisi

REFRESH 21 - Çevresel Toksinlerden arınmak ve sürdürülebilir yaşam formülleri ( 21 Günlük Program)

Fonksiyonel Tıp Nedir?

Fonksiyonel Tıp , hastalığın kök sebebini belirleme dayanan, biyolojik fonksiyonlarınızı optimuma getirmeyi amaçlayan, herkesin özgün bir biyolojik yapısı olduğu gerçeğini prensip edinen bir tıp yaklaşımıdır. Tanı koymak yerine sistemi bütünüyle dengeli ve fonksiyonel hale getirmeyi amaç edinir. Hastalıkla uğraşmak yerine bütünsel olarak iyi olma yollarını araştırır. Kişiye özgüdür.

Hastanın biyokimyası yanında geçmişi, hangi çevrede yaşadığı, ilişkileri, toksik yükü, sosyal tutumu incelenir. Hasta ve Doktor her zaman tedavi sürecinde bir ortaklık içindedir.

Fonksiyonel Tıbbı 21. yüzyılın evrilmiş sağlık yaklaşımı olarak adlandırabiliriz. Hastanın kişiye özel tedavi planı sürecinde, beslenme, hareket, stres yönetimi, gevşeme teknikleri gibi yaşam tarzı alışkanlıkları, genetik yatkınlıkları ve psiko-spiritüel ihtiyaçları Fonksiyonel Tıp Sağlık Koçu tarafından takip edilir.

IFM logo.png
logo.png

Heart Math

HeartMath Enstitüsü stresin, duyguların ve kalp ile beyin arasındaki ilişkinin psiko-fizyolojisini inceleyen bilimsel araştırmaları yürüten non-profit bir enstitüdür. Kalp aktivitesinin beynin işlevselliğini geniş ölçüde nasıl etkilediğini araştırır.

KALP İLE BEYİN ARASINDAKİ BAĞ

Bize hep kalbin, beyin tarafından nöral sinyaller olarak gönderilen komutlara sürekli olarak cevap verdiği öğretildi. Ancak, aslında kalbin beyine daha fazla sinyal yolladığı bilimsel araştırmalarda kanıtlanmıştır. Hatta kalbin gönderdiği sinyallerin, beynin işleyişi üzerinde etkisi olmaktadır. Bunlara duygusal prosesler, algılama, hafıza ve problem çözme gibi yüksek bilişsel süreçler de dahildir. Yani, kalp sadece beyine cevap vermekle kalmamakta eş zamanlı olarak beyin de sürekli olarak kalbe cevap vermektedir.

Stres ve olumsuz duygu durumlarında, kalp ritmi paterni değişken ve dengesiz olduğunda, kalpten beyine giden nöral sinyaller, yüksek bilişsel fonksiyonları engellenmektedir. Bu da kritik düşünme, hatırlama, öğrenme ve etkili kararlar verme yeteneğimizi sınırlamaktadır. Stresli ve olumsuz duygular sırasında kalbin beyine yolladığı sinyal, beynin duyguları yönetme sürecinde çok etkili olmaktadır ve duygusal stres deneyimini daha da kuvvetlendirir.

Heart Rate Variability (HRV) Nedir?

Sağlıklı bir kalbin ritmi, dinlenme durumundayken bile düzenli ve regüler olmak yerine enteresan bir şekilde düzensiz olmakta ve art arda gelen kalp atışları arasındaki süre değişmektedir. Kalp atışları arasındaki sürenin doğal olarak değişkenlik gösterdiği bu duruma kalp atış hızı değişkenliği adı verilir(HRV).

Kalp atış hızı değişkenliği (HRV), otonom sinir sistemi tarafından organize edilen kalp atışları arasındaki süre farkının ölçümüdür. Birbirini takip eden kalp atışları arasındaki zaman farklı olmakta ve her dakika kalp atışı sayısı ve atış aralıkları farklı olmaktadır.

Nabzımız ölçüldüğünde belirli bir dakika içindeki ortalama kalp atış sayımız bize söylenir ve kalp atış hızında sürekli olarak yaşanan değişimler gözden kaçar.

HeartMath Enstitüsünün geliştirdiği emWave ve Inner Balance gibi teknolojiler sayesinde gerçek zamanlı olarak kalp ritminizdeki değişimleri gözlemleyebiliyoruz. Bu teknolojiler, nabız verilerinizi kullanılarak kalp atış hızı değişkenliğini ve kalp atış hızındaki artmaları ve azalmalarının grafiğini devamlı olarak size gösterir.

Kalp atış hızı değişkenliği, fizyolojik dayanıklılık ve davranış esnekliğinin bir belirleyicisi olarak düşünüldüğünde, strese ve çevresel durumlara etkili bir şekilde uyum sağlama yeteneğimizi yansıtmaktadır.

Kalp atış hızı değişkenliği aynı zamanda biyolojik yaşlanmanın işaretidir. HRV biz gençken en yüksek noktadadır ve yaşlandıkça dinlenme halindeki kalp artış hızının değişkenliğinin aralığı küçülmeye başlar. Ancak belli bir yaş grubu referans alındığında anormal derecede düşük kalp hızı değişkenliğine sahip olmak, gelecekteki sağlık sorunları riskinin göstergesi olabilir. Stres kaynaklı olarak sinir sisteminde meydana gelen hasarlar azaltıldığı ve vücudun doğal kendini yenileme süreci kolaylaştırıldığı zaman düşük kalp atış hızı değişkenliğini HeartMath teknikleri kullanarak sağlıklı değerlere çekmek mümkün olmaktadır.

DUYGULARIN ROLÜ

HeartMath Enstitüsü’nde yapılan bir araştırma, kalp ritminde değişime neden olan en güçlü faktörlerin hisler ve duygular olduğunu kanıtlar.

Öfke, üzüntü ve endişe gibi duygusal stres yaratan hisler kalp atış ritmi grafiğinde düzensizlik ve değişkenlik görünmesine sebep olur.Bu aynı anda hem frene (parasempatik sinir sistemi) hemde gaza (sempatik sinir sistemi) basmak gibidir.Aynı şekilde stresli duyguların düzensiz örüntüleri, vücudumuzun verimsiz bir şekilde işlemesine, enerjimizin tükenmesine ve bütün sistemimizin daha çok yıpranmasına neden olmaktadır. Bu durum özellikle de stres ve olumsuz duyguları uzun süre ve sıklıkta deneyimlendiğimizde yaşanmaktadır.

Sevgi, şevkat, şükran duyma gibi bizi yukarı kaldıran olumlu duyguların ise vücudumuzdaki izdüşümleri oldukça farklıdır. Ruh halimizi yükselten takdir edilme, zevk alma, önemsenme gibi duyguları yaşadığımızda kalp ritim grafiğimiz oldukça düzenli, yumuşak ve ahenkli bir dalga olarak görülmektedir. Otonom sinir sisteminin dengeli çalışmasıyla vücuttaki sistemler, artan verimlilikle ve uyum içinde demektir.