DÖNGÜLER

06.09.2017

DÖNGÜLER                                               

Özlem Oskay Comer

 

Mis kokulu bir Eylül sabahından merhaba.. Ben bilgisayarımın başına oturup size bunları yazdığım sırada İstanbul’da çoktan hayat tekrar başladı, işlerinize geri döndünüz, okullar açıldı. Biliyorum çoğunuz bayram tatili sarhoşusunuz. Umarım bedeninizi, ruhunuzu güneş enerjisiyle doldurduğunuz deniz ve doğa terapisi bol bir tatil geçirmişsinizdir.

Bu yaz benim için gözlemci tarafımı (observer self) en çok aktif tutmayı başarabildiğim zaman dilimi oldu. İstanbul’da doğayla iç içe yaşadığımı sanıyordum. Burada Tabiat Ana çok başka yüzlerini gösterdi bana. Beni adeta aldı silkeledi, yıkadı, temizledi, cilaladı, toprakladı. Bu hızlı yaşayan, hep geleceğe odaklı insanların ülkesinde son derece yavaşlattı beni.

Sintia’nIn en sevdiğim cümlelerinden biridir: ‘Yavaşladıkça hızlanırsın’der. Ben de yavaşladıkça algılarım çok hızlandı. Doğanın döngülerini, yaşamımıza ve bedenimize etkilerini daha hızlı fark eder oldum.

 

Bir Ay tutulması, bir Güneş tutulması, ucundan kıyısından uzaktan Harvey Kasırgası, ve bu hafta bizim buralara uğraması beklenen Irma Kasırgası… Uzaktaki ailemin üzerinden yaşadığım Bodrum Depremi,  Esra ile facetime üzerinden naklen deneyimlediğim türlü İstanbul felaketleri vs.

 

Kriz anlarında özellikle doğal afetlerde nasıl da gerçekten kim olduğumuzu hatırlıyoruz. Din, dil, ırk, coğrafya, ideoloji farkı kayboluveriyor ve çok önemsizleşiyor. Birden bütün ayrışmışlıklarımız, sivri kenarlarımız,  duvarlarımız eriyiveriyor, konu komşuya sarılıvermiş buluyoruz kendimizi. Tabiat Ana bize adeta diyor ki ‘Hey canlar bir dakika! Yine fazla kendi kafanızın içinde kaybolup gittiniz kendinizi çok fazla önemsediniz; haydi biraz merkezinize gelin özünüze dönün, beni fark edip bana bağlanın”

 

Gelenler hatırlayacaktır, bu yılki Bördübet inzivamızı şöyle bir farkındalıkla noktalamıştık: Aslında o kadar da önemli değiliz! Hayatımızda olup biten her şeyi kendimizle ilgili yapmaya, ‘benim yüzümden’ demeye çok meraklıyız. Bir şeyler kontrolümüz dışına çıkmaya başlayınca panikle tekrar kontrol altına almaya uğraşıyoruz, olana teslim olmak yerine…  Teslimiyet olmayınca döngünün parçası olamıyoruz ve kendimizi bütünden ayırıyoruz. Peki direnebiliyor muyuz kasırga rüzgarına? Ya da ayağımızın altından kayan giden toprağa ya da sel sularına? Sizce de doğa bize yaşamın döngülerine teslim olmayı öğretmeye çalışmıyor mu?

Hayatımızda garantiye aldığımızı sandığımız hiçbir şeyin aslında garanti olmadığını ve her an değişebileceğini hatırlatmıyor mu?

 

 

Eylül ayı bizim için çok kıymetli yeni döngülerin başladığı ay. (9 Sintia’nın uğurlu sayısıdır). Niagara’yı 2011 Eylül’ünde açtık. İlk Wellness Kitchen atölyesini aynı zamanda verdim. YOUniversity’nin ilk dersini Eylül 2012’de yaptık. Yine Eylül 2012’de Niagara’nin bahçesinde Steve ile hayatlarımızı birleştirdik.

Ve yine bu Eylül, yeni yaşamımda biriktirdiğim tecrübelerle, yaz boyu katıldığım yeni eğitimlerden, doğa öğretilerinden kendime kattıklarımla çok özlediğim Niagara’ma, seans odama ve mutfağıma, YOUniversity salonumuza heyecanla geri dönüyorum.

 

Niagara yine yeni bir döngünün içinde ve evrimine devam ediyor. Bir sürü yeniliklerle karşılıyoruz sezonu. Öncelikle bu yıl, geçen sezon ilk kez başladığımız YOUniversity ADVANCED Programımızın ikincisine başlıyoruz. Ayrıca geçen yılki grup bu yıl boyunca da Ongoing eğitimlerine devam ediyor olacaklar.

 

YOUniversity Pazartesi grubu 18 Eylül’de başlıyor.

 

Eğitimlerimizin bir bölümünü online platforma taşımaya başlıyoruz. 2018’in ilk aylarında öğrencilerimiz YOUniversity derslerine evlerinden katılabilecekler. Bu  konudaki altyapı çalışmamız sürüyor.

 

Goddess Kitchen Eğitimi yerini içeriği daha da zenginleştirilmiş ve daha kişiye özel uyarlanmış bir versiyon olan YOUnique Kitchen’a bırakıyor. Yeni formatta hem 4 haftalık hem de spesifik temalı günlük wokshoplar var.  Hafta sonları gelmek isteyenleri de bu sezon unutmadık.

 

Yıllardır uyguladığımız en kuvvetli şifa tekniklerimizden olan ACMOS Metodu’nun eğitimlerini vermeye başlıyoruz.

 

Geleceğin tıbbı diye nitelendirdiğimiz 3P Medicine, Kişiselleştirilmiş Tıp konusunda birlikte çalışıp destek aldığımız Dr. Aydın Duygu rehberliğinde Canada’da bulunan Immune System Management Clinic & Lab kuruluşuyla yeni bir ortak programa başlıyoruz. Detayları en kısa zamanda size duyuracağız.

 

Geçen yıl ilkini düzenlediğimiz, konuşmacıları arasında yer aldığımız bu yıl da yine danışmanlarından biri olduğum Wellness Event 25 Ekim günü Four Seasons Bosphorous’ta gerçekleşecek. Not edin lütfen hepinizi bekliyoruz.

 

Yine yıl boyu dünyanın çeşitli yerlerinden misafir ettiğimiz çok değerli terapist ve eğitmen dostlarımızı ağırlıyor olacağız.

Bitirirken…

Bu gece Dolunay… Ben bu gece her dolunay gecesi olduğu gibi yeni döngüleri karşılama ritüelimi yapacağım. Belki siz de benimle beraber kendi olduğunuz yerden Ay Ana’ya bakarken dünyanın farklı köşelerinde farklı zaman dilimlerinde olsak da tek niyette birleşip, bitenleri onurlandırıp bize bıraktıklarını cebimize koyup, yeni döngülere hep birlikte kucak açarız.

Hepinize uzak ama kalplerinize yakın diyarımdan sevgilerimi yolluyorum.

 

Özlem Oskay Comer